Κυριακή 24 Μαρτίου 2024

Το Ναύπλιο γιορτάζει πανηγυρικά τον Ευαγγελισμό Της Θεοτόκου

 Περιφορά Εικόνας

Με λαμπρότητα και θρησκευτική κατάνυξη στο Ναύπλιο, εορτάζεται ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου στον ομώνυμο Ιερό Ναό της Ευαγγελιστρίας Ναυπλίου.
Το απόγευμα της Κυριακής 24 Μαρτίου 2024, χιλιάδες πιστών έφθασαν από όλη την Αργολίδα αλλά και την Πελοπόννησο, για να τιμήσουν την Παναγία εναποθέτοντας τις ελπίδες τους προς Αυτήν. 
Ουρά ατέλειωτη που κράτησε μέχρι τα ξημερώματα της ημέρας της γιορτής από ευσεβείς προσκυνητές που περίμεναν υπομονετικά να προσκυνήσουν την θαυματουργή εικόνα της Ευαγγελίστριας και να ανάψουν το κερί τους
Την παραμονή της εορτής, τελέσθηκε Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός στον οποίο χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Αργολίδας κ. Νεκτάριος. 
Στη συνέχεια, ακολούθησε η καθιερωμένη λιτάνευση της θαυματουργού ιερά εικόνας της Παναγίας συνοδευόμενη από την Φιλαρμονική του δήμου Ναυπλιέων και μέλη της ένωσης Ποντίων Αργολίδας . 
Την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Βασίλης Σπανάκης, ενώ παραβρέθηκαν επίσης οι βουλευτές Αργολίδας, Ι. Ανδριανός, Αν. Πουλάς και Γ. Γαβρήλος, ο Αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας Ι, Μαντζούνης, η Δημοτική Αρχή του Δήμου Ναυπλιέων, εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας και του Στρατού.
Στις Ιερές ακολουθίες έψαλαν οι Ιεροψάλτες Γ. Δαρλάσης και Αντώνιος Ισσαρης .

Ο εφημέριος του Ιερού ναού της Ευαγγελιστρίας, πρωτοπρεσβύτερος Ελευθέριος Μίχος, ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη, τους Ιερείς που έκαναν την τιμή να παραβρεθούν στην μεγάλη αυτή πανήγυρη, καθώς κι όλους τους πιστούς που προσήλθαν με αγάπη στον ναό της Παναγίας.
Ο ναός του Ευαγγελισμού βρίσκεται στην κορυφή λόφου στην συνοικία Πρόνοια Ναυπλίου. Ο Ναός, πρέπει να έχει αναδομηθεί εξολοκλήρου ή επεκταθεί τουλάχιστον τέσσερις φορές από την αρχική του μορφή.
Ο σημερινός Ιερός Ναός έχει ανεγερθεί εκ βάθρων το έτος 1975, χωρίς να αλλοιωθεί η προηγούμενη μορφή του. Ο Ναός είναι δισυπόστατος και είναι αφιερωμένος στον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου και το δεξιό κλίτος είναι αφιερωμένο στην Κοίμηση της Θεοτόκου. Αποτελεί το μεγαλύτερο προσκύνημα του νομού Αργολίδας.
Φημισμένη είναι και η εμποροπανήγυρης που γίνεται εδώ και πάρα πολλά χρόνια στην οδό 25ης Μαρτίου, στην ιστορική συνοικία της Πρόνοιας, συγκεντρώνοντας δεκάδες πλανόδιους πωλητές και την επισκέπτονται χιλιάδες κόσμου. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Μπορείτε να επικοινωνείτε στο email

bougiotispress@gmail.com

Σελίδες