Τετάρτη 10 Απριλίου 2024

Ημέρα μνήμης στη Τανζανία για τον μακαριστό Μητροπολίτη Αργολίδας Ιάκωβο - 18 ναούς έκτισε στην Μπουκόμπα

 Κεκοιμημένος δεσπότης

Ημέρα μνήμη του μακαριστού Μητροπολίτη Αργολίδας κυρού Ιακώβου ήταν η Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως στην Ιερά Επισκοπή Μουκόμπας και Δυτικής Τανζανίας και συγκεκριμένα στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Μάγγου. 
Ο “Άγιος Επίσκοπος”, όπως τον χαρακτηρίζει ο Ποιμενάρχης κ. Χρυσόστομος, συνδέεται με την Επισκοπή του καθώς έχει χτίσει συνολικά 18 ναούς στην Επισκοπή Μπουκόμπας.
“Πηγαίνοντας την Κυριακή 7 Απριλίου 2024 στο Ναό του Αγίου Δημητρίου Μάγγου, για την Θεία Λειτουργία ο εθελοντής κ. Χρήστος Παπάς ηλεκτρολόγος μηχανικός από την Άρτα, μου υπεν θύμισε: “α υτός είναι ένας από τους 18 ναούς που έχτισε ο Γέροντας μου αειμνηστος Μητροπολίτης Αργολίδος Ιάκωβος. Έχω έλθει άλλες τρεις φορές να επιστατήσω τα έργα του ναού. Τα Εγκαίνια του Ναού τέλεσε ο πρώην Μητροπολίτης Άρτης Ιγνάτιος και ήμουν και γω εδώ. Αφιερώθηκε στον Άγιο Δημήτριο, γιατί είναι Άγιος Δημήτριος και ο Μητροπολιτικός Ναός της Άρτας”. 
Η συγκίνηση μου ήταν μεγάλη, διότι είχα πνευματικό σύνδεσμο με τον μακαριστό Ιακωβο, που γνωριζόταν με τον Γέροντα μου Σπυρίδωνα Ιερομόναχο και ερχόταν συχνά στο Κελλί μας στην Νέα Σκήτη. Έγραψε τον πρόλογο του βιβλίου ΕΝΑΣ ΣΥΓΧΡΟΝΟΣ ΑΓΙΟΣ ΑΡΧΙΜ. ΒΕΝΕΔΙΚΤΟΣ ΠΕΤΡΑΚΗΣ, που συνέγραψε ο Γέροντας Σπυρίδων και επιμελήθηκα την έκδοση του. Ήταν παρών και στην κηδεία του Γέροντα στη Νέα Σκήτη 18/6/1990. Προσωπικά με στήριξε στην πολύ δύσκολη στιγμή των εκλογών για την Μητρόπολη Ιερισσού, προλέγοντας την εκλογή μου σε Επίσκοπον αλλού “περί σου του Θεού κρείτον τι προ βλεψαμένου”. Τον περασμένο Σεπτέμβριο του 2023, πέρασα από το Ησυχαστήριο της Παναγίας Ακαθίστου, όπου αναπαύεται και τέλεσα Τρισάγιο και τον ευχαρίστησα για τους 18 Ναούς που έχτισε στην Επισκοπή Μπουκόμπας. Η συγκίνηση μεγάλη μπροστά στον τάφο αυτού του Αγίου Επισκόπου, που μάρτυς της Αγιότητος του είναι και αναξιότητα μου”, αναφέρει ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μπουκόμπας κ. Χρυσόστομος.

Σ’ όλη την ακολουθία της Γ΄ Κυριακής των Νηστειών η παρουσία του Αγίου Επισκόπου της Αργολίδος ήταν φανερή. Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας τελέσαμε Τρισάγιο και αναφερθήκαμε στον Άγιο αυτό Κτητορα, εκζητώντας τις ευχές του. Τους ύμνους της Εορτής της Σταυροπροσκυνήσεως απέδωσε η χορωδία των σπουδαστών του Ορθόδοξου Κολλεγίου ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟ ΛΑΟΣ ΜΟΥΑΝΖΑΣ.
Μετά την Θεία Λειτουργία 60 νέοι από τις Ένορίες της Αρχιερατικής περιφέρειας Μουάνζας συμμετείχαν στην Συνάντηση Νεολαίας με θέμα: “ΜΕΤΑΝΟΙΑ-ΕΞΟΜΟ ΛΟΓΗΣΗ”.

“Μακάρι ο άγιος Γέροντας Αργολίδος Ιάκωβος να καταστεί παράδειγμα και για άλλους Μη τροπολίτες στην Ελλάδα, να έχουν ιεραποστο λική συνείδηση και….να φτιάξουν και κανένα Ναό στην Αφρική!”, ευχήθηκε ο Θεοφιλέστατος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Μπορείτε να επικοινωνείτε στο email

bougiotispress@gmail.com

Σελίδες