Σάββατο 4 Μαΐου 2024

Καθ΄ οδόν προς την Αργολίδα το Άγιο Φως

 Παραλαβή Αγίου Φωτός

Το Άγιο φως έφτασε στην Αθήνα στις 8:06 το απόγευμα του Μεγάλου Σαββάτου και με αγώνα δρόμου ξεκίνησε η μεταφορά του από το Μετόχι του Παναγίου Τάφου στην Πλάκα και από το Ελευθέριος Βενιζέλος προς όλες τις Μητροπόλεις της χώρας. 



Μετά την Αφή στα Ιεροσόλυμα, ο Πατριάρχης παρέδωσε το Ανέσπερο Φως στον εκπρόσωπο της ελληνικής Πολιτείας, υφυπουργό Εξωτερικών Ανδρέα Κατσανιώτη, σε τελετή που πραγματοποιήθηκε στο Ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων, ενώ σε ειδικό φανάρι μεταφέρθηκε στην Αθήνα, με ειδική πτήση της Aegean, ο Έξαρχος του Παναγίου Τάφου. 
Το Άγιο Φως έφτασε στην Αθήνα το απόγευμα πριν την Ανάσταση. Αμέσως μετά σε έναν αγώνα δρόμου, το Άγιο Φως μεταφέρθηκε αεροπορικώς σε δέκα πόλεις της Ελλάδας, ώστε να σημάνει το μήνυμα της Ανάστασης και της Ελπίδας. 
Στην Αργολίδα το Άγιος φως μεταφέρει οδικός από το αεροδρόμιο με το ταξί του ο Δημήτρης Σωτηρόπουλος, σε συνεννόηση με την Μητρόπολη Αργολίδας και αναμένεται να φτάσει πρώτα  στο Ναύπλιο και από εκεί θα μοιραστεί στους Ιερούς Ναούς της Αργολίδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Μπορείτε να επικοινωνείτε στο email

bougiotispress@gmail.com

Σελίδες