Δευτέρα 25 Μαρτίου 2024

Με υψηλό φρόνημα στο Άργος η παρέλαση της 25ης Μαρτίου 2024

 Δημοτικό σχολείο

Η Επέτειος της Εθνικής Ανεξαρτησίας της 25ης Μαρτίου 1821 εορτάσθηκε με την επιβαλλόμενη επισημότητα και λαμπρότητα στο Άργος παρουσία του Δημάρχου Άργους Μυκηνών Ιωάννη Μαλτέζου και σύσσωμου του Δημοτικού συμβουλίου την Δευτέρα 25 Μαρτίου 2024.
Προηγήθηκε δοξολογία στον ιστορικό Ιερό Ναό του Αγίου Ιωάννου. Μετά το τέλος της Δοξολογίας τελέσθηκε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση Στεφάνων στο Μνημείο της πόλης προς τιμήν των πεσόντων φιλελλήνων που έδωσαν τη ζωή τους για την ελληνική επανάσταση 

Στις εκδηλώσεις παρευρέθηκε πλήθος κόσμου αλλά και μαθητές, ενώ στεφάνια κατέθεσαν μεταξύ άλλων, ο Δήμαρχος Άργους - Μυκηνών Γιάννης Μαλτέζος και ο βουλευτής Αργολίδας Ανδρέας Πουλάς.
Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ ήταν η Δώρα Αυγέρη, ενώ την Κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Πολιτισμού, Γιώργος Διδασκάλου.
Ακολούθησε η παρέλαση μαθητών των δημοτικών Σχολείων, Γυμνασίων, Λυκείων του Δήμου Άργους Μυκηνών, του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων και πολιτιστικών φορέων της πόλης.
Την εκκλησία εκπροσώπησε ο πρωτοπρεσβύτερος και πρόεδρος του ΙΣΚΕ π.Γεώργιος Σελλής.
Το μήνυμα του Δημάρχου Άργους – Μυκηνών Γιάννη Μαλτέζου για την σημερινή ημέρα:

"Σήμερα είναι διπλή εορτή. Αρχικά, εορτάζουμε το χαρμόσυνο μήνυμα του Ευαγγελισμού, το μήνυμα δηλαδή της Θείας Ενσαρκώσεως. Παράλληλα τιμούμε τους ήρωες της Ελληνικής Επανάστασης που τόλμησαν και ξεσηκώθηκαν στο ξένο κατακτητή. Είναι η ημέρα που μας υπενθυμίζει πως μόνο με την ενότητα, όταν δηλαδή είμαστε μονιασμένοι, είμαστε ικανοί για τις προκλήσεις της πατρίδας και του έθνους."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Μπορείτε να επικοινωνείτε στο email

bougiotispress@gmail.com

Σελίδες